perjantai 24. helmikuuta 2012

Savuporopiirakka

Teki mieli leipoa jotain hyvää ja suolaista. Tätä savuporopiirakkaa olen tehnyt useammankin kerran, muutamalla eri versiolla. Täytteenä tällä kertaa on vain sipulia, paprikaa ja savupororouhetta. Tähän sopisi hyvin myös sienet tai purjo, kumpaakaan en ole vielä testannut. :) Pohjaan tulee perunamuusijauhetta, mutta ihan hyvin mikä tahansa muu piiraspohja käy. Täytteeseen en lisännyt suolaa tai mausteita, makua tulee tarpeeksi tuorejuustostakin!

Savuporopiirakka


Pohja:
½ dl perunamuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g margariinia
2 rkl vettä
 

Täyte:                                                                                                                                                     1/2 sipuli 
1/2 paprikaa
kylmäsavupororouhetta (Kotasavun 150 g paketti oli minun valinta)

Kuorrutus:

2 munaa
2,5 dl kermaa (tähän käytin Floran kevyt & paksua) 

juustoraastetta
100 g ruohosipulituorejuustoa

50 g juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi ne margariinin kanssa. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (kuvasta näkee, että minulla on tapana tehdä reunasta aina vähän turhan korkea). Pistele haarukalla pohjaa ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Täytteen paprikan ja sipulin voi kuullottaa pannulla öljyssä. Itse lisäsin kaikki aineet sellaisenaan esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Teen tätä piirasta usein vieraille, koska se on niiin helppo ja hyvä. Kehuja tulee joka kerta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti