maanantai 2. huhtikuuta 2012

Uunijuureksia ja tsatsikia

Olen aivan hulluna tsatsikiin. Aina siitä lähtien, kun kreikkalaiset ystäväni opettivat minua tekemään sitä, olen tehnyt sitä vähintään kerran kuussa. Se on helppo tehdä ja sitä voi käyttää vaikka salaatinkastikkeena. Itse useimmiten laita perunoita uunissa ja niiden seuraksi teen sitten tsatsikia. Tällä kerralla mukaan tuli myös porkkanaa ja bataattia. Bataatti on aika uusi löytö minun keittiössä ja olin yllättynyt miten makeaa siitä tulee uunissa. Viimeksi söin bataattikermaperunoita, joita tuleva anoppi oli löytänyt kaupan pakastealtaasta. Täytyy kokeilla itsekin kehittää siihenkin resepti, sillä mieluummin sitä tekee aina itse kuin ostaa valmiina, eikös?

Tässä reseptissä on vähän vähemmän mausteisuutta kuin mitä normaalisti käytän. Pidän tulisten perunoiden ja viileän tsatsikin yhdistelmästä, koska ne jotenkin täydentävät toisiaan. Kaikki eivät kuitenkaan sitä tulisuutta kestä, joten tällä kerralla otin vähän rennommin sen maustamisen kanssa.


Uunijuureksia ja tsatsikia neljälle


6 perunaa
2 porkkanaa
1 bataatti
1,5 tl paprikajauhetta
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
0,5 tl chilijauhetta
oliiviöljyä
200 g maustamatonta jogurttia
puolikas pieni kurkku
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
(etikkaa)


Kuori perunat, porkkanat ja bataatti. Leikkaa niistä mahdollisimman samankokoisia palasia, että ne kypsyisivät tasaisesti. Laita juurekset leivinpaperin päälle pellille. Kaada päälle loraus oliiviöljyä ja mausteet. Sekoita juureksia niin, että mausteet ja öljy leviävät kaikkien päälle tasaisesti. Paista uunissa 175-asteessa noin 40 minuuttia.

Raasta kurkku isoksi raasteeksi ja puristele siitä ylimääräinen neste pois. Raasta valkosipulit joukkoon ja kaada päälle jogurtti. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Joukkoon voi lisätä noin puolikkaan teelusikallisen verran etikkaa halutessaan. Laita jääkaappiin maustumaan juuresten paistumisen ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti