maanantai 12. marraskuuta 2012

Panna cotta


Innostuin tekemään viikonloppuna panna cottaa. Olen jo pitempään halunnut tehdä sitä, mutta tätä ennen ei ole inspiraatio iskenyt. Ehkä eniten johtuen siitä, että minulla ei ole ollut astioita joihin pistää ne hyytymään. Kävin perjantaina Ikeassa ja ostin sieltä pieniä silikonisia leivosvuokia. Niitä ei ehkä ole ihan tähän tarkoitukseen tehty, mutta minusta ajoivat hyvin asiansa. Tällä reseptillä sain kaikki 6 pikkuvuokaa täytettyä. Lopputulos oli aika makea, joten tämä pieni annos riitti kyllä tyydyttämään makeanhimon vähäksi aikaa. Ohje on Sikke Sumarin Ruokaa Rakkaudella-ohjelmasta. Panna cotan seuraksi sopisi vaikka marjat tai hedelmät, itse jätin ne välistä ja keskityin tähän vaniljaiseen hyvyyteen sellaisenaan.

Panna cotta

5 dl kermaa (tai maitoa)
1 dl hyytelösokeri multia
1 kokonaisen vaniljatangon siemenet

Sekoita kerma ja hyytelösokeri kattilassa. Halkaiset vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman sekaan. Voit myös laittaa tangon seoksen joukkoon, mutta muista poistaa se ennen kuin laitat panna cotan hyytymään.
Kiehauta seos ja keitä vielä noin puolisen minuuttia. Kaada annosvuokiin. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia, mieluiten kuitenkin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti