maanantai 12. marraskuuta 2012

Puolukkahyytelö

Tulihan niistä puolukoista tehtyä myös hyytelöä. Hilloa ja marmeladia olen tehnyt useammankin kerran, mutta tämä hyytelöntekokerta on minulle ensimmäinen. Lopputulos on siis vielä hämärän peitossa, kun hyytelöt ovat jääkaapissa odottamassa testausta.

Meillä ei kotona hyytelöä tehty enkä muista, että mummolassakaan sitä olisi koskaan ollut. Puolukkahilloa mummu kyllä teki, vaikka se ei pienenä kyllä kovin herkkua ollut. Silloin sitä olisi mieluummin syönyt kaikkea makeaa! Nyt vanhempana on itse tullut kokeiltua kaikenmoisia uusia reseptejä ja tämä hyytelö on yksi niistä.

Suurin osa löytämistäni ohjeista kehotti keittämään puolukoita. Tähän voisi käyttää myös valmista mehua, esimerkiksi höyrymehua. Ilmeisesti alkusyksystä poimituista melkein puoliraaoista puolukoista tätä voisi tehdä ilman hillosokeria, koska silloin marjoissa on vielä niiden omaa pektiiniä jäljellä. Nyt loppusyksystä tarvitaan kuitenkin avustusta, jotta lopputulos olisi kunnolla hyytelöitynyt. Siispä käytän nyt Dansukkerin sivuilla ollutta pihlajanmarjahyytelön reseptiä pohjana.


Puolukkahyytelö

1 l puolukoita
2,5 dl vettä
n. 300 g hillosokeria (100 g/dl mehua)

Keitä puolukoita vedessä pienellä lämmöllä, kunnes marjat ovat vaalenneet ja niistä on irronnut kaikki mehu. Siivilöi mehu siivilän läpi. Lusikalla voi hieman survoa puolukoita, että varmasti saa kaiken mehun niistä irti. 

Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. Kannattaa mitata mehu, että hillosokeria tulee oikea määrä nesteen määrään nähden. Keitä pienellä lämmöllä noin 10 kymmenen minuuttia, sekoittele silloin tällöin. Kuori vaahto pois. Tölkitä kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti