Tulihan niistä puolukoista tehtyä myös hyytelöä.
Hilloa ja marmeladia olen tehnyt useammankin kerran, mutta tämä
hyytelöntekokerta on minulle ensimmäinen. Lopputulos on siis vielä
hämärän peitossa, kun hyytelöt ovat jääkaapissa odottamassa testausta.
Meillä
ei kotona hyytelöä tehty enkä muista, että mummolassakaan sitä olisi
koskaan ollut. Puolukkahilloa mummu kyllä teki, vaikka se ei pienenä
kyllä kovin herkkua ollut. Silloin sitä olisi mieluummin syönyt kaikkea
makeaa! Nyt vanhempana on itse tullut kokeiltua kaikenmoisia uusia reseptejä ja tämä hyytelö on yksi niistä.
Suurin
osa löytämistäni ohjeista kehotti keittämään puolukoita. Tähän voisi
käyttää myös valmista mehua, esimerkiksi höyrymehua. Ilmeisesti
alkusyksystä poimituista melkein puoliraaoista puolukoista tätä voisi
tehdä ilman hillosokeria, koska silloin marjoissa on vielä niiden omaa
pektiiniä jäljellä. Nyt loppusyksystä tarvitaan kuitenkin avustusta,
jotta lopputulos olisi kunnolla hyytelöitynyt. Siispä käytän nyt
Dansukkerin sivuilla ollutta pihlajanmarjahyytelön reseptiä pohjana.
Puolukkahyytelö
1 l puolukoita
2,5 dl vettä
n. 300 g hillosokeria (100 g/dl mehua)
Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. Kannattaa mitata mehu, että hillosokeria tulee oikea määrä nesteen määrään nähden. Keitä pienellä lämmöllä noin 10 kymmenen minuuttia, sekoittele silloin tällöin. Kuori vaahto pois. Tölkitä kuumennettuihin lasitölkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti