Marraskuu on lähtenyt käyntiin hieman hitaasti, kun ensin piti vähän sairastella ja sitten siivota ja sitten.. Noh, tekemistähän aina riittää, varsinkin sen siivouksen tiimoilta. :)
Kunto tuntuu hieman kuitenkin parantuneen, koska jaksoin jo hölkkäillä 8 kilometrin lenkin. Aikaa toki kului päälle tunti, mikä itseäni hieman harmittaa. Eksyin siinä samalla Ikuriin, johon en ole aikaisemmin kerinnyt tutustua ja sieltä löytyi maalaistunnelmaa ja ihania taloja, joihin voisin muuttaa samantein kunhan joku muu haravoisi pihan syksyisin ja maksaisi sen talon. Aina saa haaveilla ja suunnitelmia on hyvä olla, ettei aika käy pitkäksi!
Näin joulun lähestyessä mieleni alkoi tehdä riisipuuroa. En kauhean usein sitä tee, koska minulla ei ole sellaista kattilaa, jossa en onnistuisi sitä pohjaan polttamaan. Isältä perintönä olin saanut mikroruoka-kirjan, jossa muistin olleen reseptin mikroriisipuuroon. Nyt kun sain loput tavarat rahdattua tänne äitin varastosta, löytyi myös tuo kirja ja voin taas tehdä riisipuuroa milloin haluan! En tiedä pääseekö niin kauhean paljon vähemmällä sillä, että tekee puuron mikrossa, mutta mahdollisuudet siihen että se maistuu pohjaanpalaneelle on ainakin paljon pienemmät. Nyt töissä ollessa minulla ei ole tuota reseptiä mukana, mutta lupaan laittaa sen tänne myöhemmin.
Sen sijaan tässä haluan hehkuttaa aivan ihana mustaherukka-suklaakakkua, jota tein viime viikonloppuna. Minulla oli omat epäilykseni mustaherukan ja suklaan yhdistelmän mausta, mutta ilokseni voin todeta että se on match made in heaven! Alkuperäisen reseptin löysin Hesarin nettisivuilta, tässä sama pienin muutoksin:
Mustaherukka-suklaakakku
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Suklaatäyte:
200 g Taloussuklaata (tai muuta tummaa suklaata)
1 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
1/2 dl tomusokeria
Mustaherukkatäyte:
4 dl mustaherukoita
1 dl vettä
100 g vaniljatuorejuustoa
1 dl kermaa
1/2 dl tomusokeria
2 rkl mustaherukalikööriä (tai mehua)
2 liivatetta
Vatkaa pohjan munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa suklaapohjasta irtopohjavuoan kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Itse jouduin leikkaamaan ylijääneestä pohjasta pieniä palasia paikkaamaan reunaan jäänyttä pientä rakoa.
Paloittele suklaa mahdollisimman pieniksi paloiksi tai sulata suklaata hieman mikrossa. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi.
Vaahvosta ranskankerma ja sokeri, lisää suklaaseokseen. Kaada vuokaan suklaapohjan päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin sen ajaksi kun teen mustaherukkatäytettä.
Itselläni ranskankerma ei meinannut oikein vaahdota ja seoksesta tuli melko vetistä. Lisäsin kaksi liivatetta, jotta mustaherukkatäyte ei uppoaisi suklaatäytteeseen. :) Annoin olla jääkaapissa yön yli.
Mittaa kattilaan vesi ja puolet mustaherukoista. Keitä pehmeiksi (n. 10 min), painele siivilän läpi. Sakeaa mustaherukkalientä tulee n. 1 dl. Itse pakasta marjat aina survoksena, joten keitin ainoastaan noin 4 min.
Vatkaa jäähtynyt mustaherukkaliemi ja tuorejuusto tasaiseksi. Sekoita joukkoon loput mustaherukat kokonaisia (tai survoksena :D).
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahto ja tomusokeri vaahdoksi.
Kuumenna mustaherukkalikööri kattilassa, liuota joukkoon liivatteet. Kaada liivateliemi mustaherukkaseokseen koko ajan sekoittaen
Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada seos suklaakerroksen päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintää kolmen tunnin ajan viileässä.
Irrota kakku varovasti terävän veitse avulla. Koristele marjoilla.
Tätä voisi tehdä useamminkin, sen verran hyvää oli.
Tänään illalla olisi vuorossa pitkä lenkki. Taidan lähteä taas seikkailemaan Ikuriin, jos pääsisi sen verran aikaisemmin liikkeellä tällä kertaa että riittäisi päivänvaloa ihailemaan maisemia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti