Perjantaina tein tosi hyvää kääretorttua. En edes muista milloin viimeksi olen sitä edellisen kerran leiponut, mutta poikakaveri tuossa sattui mainitsemaan että sellaista voisin joskus leipoa, joten minähän tartuin heti toimeen. Googlettamalla löytyi perusohje kääretortulle. Täytteeseen käytin Vispi -kermaa, jota löytyi kaapista ja mascarponea, joka tarttui mukaan kaupasta. Ilmeisen hyvää tuli, koska koko kääretorttu hävisi viikonlopun aikana. :)
Mansikka-mascarponekääretorttu

1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti, älä vatkaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Laita pöydälle leivinpaperi, jonka päälle ripottele tasaisesti sokeria, ja kumoa kääretorttu siihen päälle. Irrota alustana ollut leivinpaperi.
2,5 dl Flora Vispi
250 g mascarponejuustoa
2 dl mansikkasurvosta
2 rkl sokeria
Vatkaa kerma ja lisää siihen sokeri. Lisää mascarpone ja mansikkasurvos, sekoita tasaisekseksi. Levitä täyte kääretorttupohjalla ja kääri rullalle. Anna jäähtyä leivinpaperiin käärittynä.
Täytettä tuli sen verran paljon, että ihan tavallinen 2 dl kerma olisi riittänyt tähän. Tämän lisäksi olin jo aikaisemmin päättänyt, että halusin tehdä jotain leipää. Tämän tomaattileivän resepti otin alunperin Pakkopullan sivuilta, mutta tein pieniä muutoksia. Leipä oli todella maittavaa ja pehmeää, tätä teen varmasti toistekin!
Tomaattileipä

Kaksi leipää:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
100 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5 dl oliiviöljyä
12 dl jauhoja (itse käytin 4 dl sekasämpyläjauhoja ja 8 dl vehnäjauhoja)
100 g juustoraastetta
1 rkl oreganoa
Sekoita kädenlämpöiseen veteen mausteet ja silputut tomaatit. Sekoita joukkoon jauhot, kuivahiiva ja juustoraaste. Alusta pehmeä taikina. Kun taikina tuntuu irtoavan astian reunoista, lisää öljy. Kohota kaksinkertaiseksi peitettynä.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia ja leivo leiviksi. Kohota peitettynä vielä noin 20 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 min.
Jotta viikonloppu ei olisi mennyt ihan pelkäksi leipomiseksi, kävin lauantaiaamuna vielä lenkillä. Lähdin Ylöjärven puolelle ja löysin ihanan metsäreitin, joka johti minut katselemaan peltoja ja polleja. Se myös johti minut melkein eksymään, koska en ollut ikinä käynyt siellä suunnalla! :) Joten käännyin sitten takaisin, kun maisema ei yhtään alkanut vaikuttaa tutulta. Aikaa kului 1:04 h ja kilometrejä tuli 6,72. Ajan suhteen ei kauheasti parannusta, mutta välillä piti vähän kävellä ja ihmetellä maisemia ja sitä, että mihin ihmeeseen sitä oikein oli eksynyt. Mietin vain, että oiskohan netissä joku paikka mihin voisi kirjata ylös noita reittejä, jotta voisi sitten tulevaisuudessa käyttää uudelleen sellaisia mihin tykästyi? Noh, pitää selvitellä ja suunnitella siihen asti uusia kivoja reittejä! Harmi, että nyt on jo iltaisin niin pimeä, että oikeastaan ihan sama mihin sitä suuntaa, kun ei kuitenkaan ihan hirveästi näe. Aamuisin taas pitäisi herätä niin aikaisin, että silloin olisi ihan sama homma. Pitää sitten säästää nuo ympäristönkartoituslenkit viikonlopuiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti