keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Arabialainen maustekakku

Onko jollakin muullakin sama ongelma kuin minulla? Aina joulun jälkeen tuskailen sen kanssa, että mitä tehdä piparkakkujen leipomisestä ylijääneen siirapin kanssa. Minulla ei vain ole siirappireseptejä! Nytkin itse asiassa kyseessä oli toissajouluinen siirappipurkki, jonka lopultakin sain tyhjäksi tämän kakkureseptin avulla. Vielä olisi puolitäysin purkki vaahterasiirappia, jota ostin kerran pannukakkujen päälle..

Tämä resepti löytyi, kun selasin Kotiruoka-kirjaa. Kätevä opus. Alkuperäisessä ohjeessa oli mantelirouhetta, korvasin sen saksanpähkinällä, kun sitä sattui kaapista löytymään. En ole ikinä ennen käyttänyt sitruunan kuorta leivonnassa, mutta se toi kakkuun ihanan raikkaan vivahteen. Vaikka tämä nyt olikin kuivakakkuosastoa, niin kakku oli kuitenkin kosteahko. Ja katosi saman tein parempiin suihin, tottakai. Suosittelen!


Myös hellani pääsi tähän otokseen..
200 g rasvaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl siirappia
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
hiven suolaa
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 dl pähkinärouhetta
2 dl kevytkermaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää siirappi ja munat yksitellen vatkaten. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuori ja lisää se taikinaan. Lisää keskenään sekoitetut mausteet ja mantelirouhe. Sekoita leivinjauhe, ruokasooda ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteen lämmössä 45-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti