Tämä resepti löytyi, kun selasin Kotiruoka-kirjaa. Kätevä opus. Alkuperäisessä ohjeessa oli mantelirouhetta, korvasin sen saksanpähkinällä, kun sitä sattui kaapista löytymään. En ole ikinä ennen käyttänyt sitruunan kuorta leivonnassa, mutta se toi kakkuun ihanan raikkaan vivahteen. Vaikka tämä nyt olikin kuivakakkuosastoa, niin kakku oli kuitenkin kosteahko. Ja katosi saman tein parempiin suihin, tottakai. Suosittelen!
![]() | |
Myös hellani pääsi tähän otokseen.. |
2 1/2 dl sokeria
1 dl siirappia
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
hiven suolaa
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 dl pähkinärouhetta
2 dl kevytkermaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää siirappi ja munat yksitellen vatkaten. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuori ja lisää se taikinaan. Lisää keskenään sekoitetut mausteet ja mantelirouhe. Sekoita leivinjauhe, ruokasooda ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteen lämmössä 45-60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti