tiistai 6. maaliskuuta 2012

Mustikkajuustokakku

Kävin viime syksynä mustikassa ja siitä lähtien olen suunnitellut mustikkajuustokakun tekemistä. Omaa ohjetta minulla ei tähän ollut, joten google sai taas toimia apuna. Halusin kokeilla mustikan ja limen yhdistelmää, joten valitsin tähän tehtävään Valion lime-valkosuklaarahkan. Valion omalta sivulta löytyy ohje mustikkaisen lime-valkosuklaapiiraan tekemiseen. Lopulta päädyin kuitenkin Martan keittiössä -blogista löytyvään mustikka-juustokakun ohjeeseen.

Pieniä teknisiä ongelmiakin kakun teon aikana tuli. Olin ottanut mustikat pakkasesta ja laitoin ne sellaisenaan täytteen joukkoon. Olin ajatellut laittaa täytettä ja mustikoita kerroksittain. Täytteestä tuli kuitenkin melko vetelää, joten kerrostaminen ei sitten tullutkaan kyseeseen. Ja jäiset mustikatkin toi omat haasteensa. Kakkuni ei nimittäin meinannut hyytyä millään alkuperäisen ohjeen ajassa, joten paistoin sitä varmaan vartin pitempään ja jälkilämmössä kakku sitten sai olla puolisen tuntia. Tästä syystä kakun pinta ruskettui normaalia enemmän. Hillittömän hyvää se silti oli, kumpa sitä olisi vielä jäljellä. :D

Mustikkajuustokakku
Pinnalta melko ruskea, mutta silti niin hyvää. :)


Pohja:
150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte:

400 gr (2 prk) lime-valkosuklaarahkaa
200 gr (1 prk) creme fraichea
200 gr (1 ptk) maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
4 dl mustikoita

Ensin pohja eli margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja lopuksi vielä vehnäjauhot. Taikinaan voi lisätä vielä vettä, jos tarve vaatii. Taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi, niin sitä on helpompi käsitellä vuokaan laiton yhteydessä.
 

Täytettä varten sekoita rahka, creme fraiche, tuorejuusto ja sokerit. Joukkoon tulee kananmunat yksitellen vatkaten. Lopuksi mustikat, perunajauhot ja tomusokeri yhdistetään ja lisätään muun täytteen sekaan. Itse laitoin mustikat kokonaisina, mutta kuten alkuperäisessä ohjeessa niistä voi myös tehdä mustikkasosetta. 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele jäähtynyt taikina pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Kakku saa olla uunissa noin 60 minuuttia 175 asteessa. Jos täyte ei tunnu vielä hyytyneen kunnolla, voi kakun antaa olla uunissa jälkilämmöllä noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti