Mitään hyvää ruokablogikirjoitusta ei kai pitäisi aloittaa sillä, että kertoo ettei pidä ruoan pääaineksesta. Mutta se on totta. Tonnikala on yksi niistä monista ruoista, joita en vain pysty syömään. Tonnikalapurkin avaaminen on tuskaa, koska haju ottaa nenään heti. Ehkä herkkä nenä on suurin este tässä (hernekeitto ja kaaliruoat nimittäin jäävät syömättä hajun takia). :D Koulussa oli kuitenkin välillä todella hyvää tonnikalapastaa, joten ajattelin kokeilla josko sellainen onnistuisi. Ohjetta tuohon koulun ruokaan ei ihan suoraan löytynyt, mutta Suomi24:n keskustelupalstalla joku keittiön täti antoi ainesluettelon. Siinä oli mausteina currya ja rakuunaa. Jälkimmäistä kaapista ei löytynyt, joten se jäi tästä pois. Mutta olin todella tyytyväinen lopputulokseen eikä tarvinnut nyrpistää nenää sitä syödessä. :)
2,5 dl kypsää pastaa (käytin tummaa makaronia tässä)
1 prk tonnikalaa
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2,5 dl ruokakermaa
juustoraastetta
pippuria, suolaa
currya, paprikajauhetta (oreganoa)
Pilko sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipuleita pannulla pari minuuttia ja lisää tonnikala. Muutaman minuutin paistamisen jälkeen lisää tomaattimurska ja mausteet. Lisää kerma ja anna hautua hetkisen.
Kaada seos uunivuokaan ja lisää sekaan kypsä pasta. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut vähän väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti